Анонимна жена от София от години плаща вересиите на хората

...
 Анонимна жена от София от години плаща вересиите на хората
Коментари Харесай

Анонимна жена плаща вересиите на хората в монтанско село

 

Анонимна жена от София от години заплаща вересиите на хората от монтанското село Дълги дел в локалната бакалия.

А те подозират бизнес дама или банкерка, пише 24 часа.

За първи път благодетелката се появила през 2014 година Тогава Огоста наводнила Дълги дел, а локална жена разказала на своя близка за бедата и че локалните пенсионери не могат да си заплащат вересиите за храна в бакалията на селото. То има 165 поданици.

Бизнес дамата от София, която желае да остане анонимна, дала 1000 лв.. Събрали се кметът, магазинерката и ръководителят на кооперацията и погасили вересиите.

Постепенно помощите станали в натура. По Великден великодушната дама праща козунаци, през август за локален празник пък - кебапчета. Самотна баба твърди, че някой отворил портата на двора на къщата ѝ и оставил на прага бутилка олио, различен път намирала мляко и шоколадово руло.

“Говорят за положителни духове и самодиви, а не си дават сметка, че в селото живеят положителни хора, подготвени да оказват помощ ”, споделя Иван, един от живеещите в селото пенсионери.

В последно време поради чудните естествени хубости селището се е трансформирало във вилно, същински земен парадайс с дебелите сенки и хладина през лятото и със забележителната околност Младенин вир. Заради това част от старците подозират, че помощите идват от по-богати виладжии.

 

Цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР